رانندگانی که قصد سبقت گرفتن از وسایل نقلیه ای را که در جهت آنان حرکت می نمایند دارند در محل های مجاز و در صورت لزوم پس از روشن کردن چراغ راهنما و یا با دادن علامت لازم تنها از سمت چپ آن ها سبقت گیرند و پس از سبقت و طی مسافت کافی , بار دیگر با روشن کردن چراغ راهنمای راست و یا با دادن علامت به طرف راست راه رفته و در مسیر قبلی خود قرار گیرند به نحوی که راه ویله نقلیه ای که از آن سبقت گرفته شده بسته نشود یا منجر به تصادف نشود.
سبقت گرفتن از سمت راست خودرویی که در حال گردش به چپ می باشد مجاز می باشد.
در همه ی موارد باید دقت داشته باشید در مسیری که حرکت می کنید تابلو سبقت ممنوع که در زیر مشاهده می کنید وجود نداشته باشد.
نکته
مسیری که راننده می خواهد برای سبقت گرفتن وارد آن شود باید تا فاصله دور و مطمئنی از طرف مقابل خالی از هرگونه وسیله نقلیه بوده و تفاوت سرعت بین وسیله نقلیه او و وسیله نقلیه جلویی برای سبقت کافی باشد تا به این ترتیب موجب به خطر انداختن خود و ترافیک سمت مقابل نشود.
رانندگان وسایل نقلیه ای که از آن ها سبقت گرفته می شود باید راه را برای وسیله نقلیه ای که در حال سبقت گرفتن است باز کنند و بر سرعت خود نیفزایند.
سبقت گرفتن در موارد زیر ممنوع است
- سر پیچ های تند و سربالایی که میدان دید راننده کم است.
- از 50 متر مانده به پیچ ها و تا 50 متر پس از آن یا در تقاطع راه ها یا در تقاطع راه آن , مگر آن که به وسیله علائم سبقت مجاز شناخته شده باشند.
- هنگامی که روشنایی و میدان دید به هر دلیل کافی نباشد.
- سبقت از وسیله نقلیه ای که خود در حال سبقت گرفتن است , مگر در راهی که به دلیل وجود سه خط عبور یا بیشتر این عمل مجاز باشد.
- برای اتوبوس ها و کامیون ها در معابر شهری.
- از 100 متر مانده به ورودی تونل ها و پل ها تا انتهای آنها , مگر آنکه به وسیله علائم سبقت مجاز شناخته شده باشد.
- در نقاطی که به دلیل نصب علائم ویژه سبقت گرفتن ممنوع اعلام شده باشد.
- هنگامی که وسیله نقلیه ای در فاصله ای نزدیک و غیر ایمن از روبرو در حال حرکت باشد.
پایان
منابع : tinyurl